Mobilmenu
Hem
Om oss
Öppettider
Hållbarhet
Tillgänglighet
Hitta hit
Aktiviteter
Boka nu
Våra rum
Kök & Bar
Möten och Coworking
Recycle Shop
Kontakta oss
Mobilmenu

Hållbar utveckling

Hållbarhet genomsyrar hela vår verksamhet, allt från värmeväxlare till nya samarbetsformer. Vårt mål är att bidra till mer hållbara vanor hos konsumenter generellt.

Här kan du läsa om hur vi exempelvis arbetar med återbruk och samarbeten:

Återbruk

Recycle shop: Mycket av det vi använder som gör det roligt att vara i naturen går att återanvända, så som utrustning, kläder och skor. Vi tar emot kvalitetsprodukter inom träning och friluftsliv och säljer dessa i vår recycle shop. 80% av intäkterna går tillbaks till säljaren och resterande del avänds till föredrag, workshops och events med målet att skapa mer hållbar konsumtion.

Inredning: Det mesta av våra möbler och inredningsdetaljer är återbruk. Vissa används som de är medan andra har genomgått en redesign.

Porslin: Mat serveras på Rörstrands tallrikar Elisabeth och Annika från 1970-talet. Båda är formgivna av Marianne Westman.

Återvinning: Vi återvinner det mesta som batterier, glas, metall, papp och plast.

Mat och dryck

Mat: Vi serverar framförallt vegetariska måltider med i möjligaste mån råvaror i säsong från lokala leverantörer. Vi odlar även lite kryddor och grönsaker i vår trädgård och glashus. Om kött serveras är det vilt från området och i samarbete med Kustcharken. Vi försöker att ha minimalt matsvinn och komposterar givetvis.

Dryck: Vi direktimporterar ekologiska och naturviner från en vingård i Marche i Italien. Vi har endast ett fåtal viner men vet att vår samarbetspartner i Italien arbetar hållbart och använder minimalt eller inga tillsatser i sin produktion. Ölen är framförallt ekologisk och svensk.

Coworking för ekonomisk och social hållbarhet

Vi arbetar för att utveckla Bro Coworking under 2021 - en kreativ mötesplats där vi tillsammans skapar förutsättningar för att inspirera och stötta varandra. En ekonomisk förening har startats som bygger på en affärsmodell med stort lokala engagemang. Vi delar på resurser, minskar resandet och bidrar till en hållbar livsstil med välbefinnande och balans mellan arbete och fritid som centralt. På mötesplatsen ska erbjudas skrivbordsplatser, samlingslokal, konferensplatser och friskvård. För att stimulera företagande och i en förlängning samhällsutveckling planerar vi att arrangera olika former av event som företagsfrukostar, workshops och utställningar.

Energi

Vi har lokalproducerad el genom Leva (vindkraft).

Vi har minskat vår energiförbrukning kraftigt genom en värmeväxlare.

Klimatberäkna din semester

Vill du semestra klimatsmart så kan du enkelt göra en beräkning. Gå in på se http://vastsverige.com/semesterkalkylatorn

Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet är Västsveriges gemensamma initiativ för en hållbar besöksnäring. Se vårt initiativ:

https://hallbarhetsklivet.se/initiativ/villa-bro/

https://www.youtube.com/watch?v=C3Rn2POAR3k

?

Huvudmeny

Om oss
Aktiviteter
Boka nu
Våra rum
Kök & Bar
Möten och Coworking
Recycle Shop
Kontakta oss

Fler sidor

Sociala medier

Instagram