Mobilmenu
Hem
Om oss
Aktiviteter
Klättring
Kulturstigen
Vandring
Bad
Golf
Nordens Ark & Havets Hus
Bro musicscen
Boka nu
Våra rum
Kök & Bar
Möten och Coworking
Recycle Shop
Kontakta oss
Mobilmenu

Klättring i Bohuslän

Villa Bro ligger mitt i Sveriges bästa klätterområde. Klippor som Häller, Hallinden och Välseröd är kända runt om i världen för sin fina granit och vackra spricklinjer. På 15 minuter med bil når du de flesta och de bästa klipporna, och vill du promenera så är det inte mer än några minuter till de närmaste lederna.

Även om Bohuslän har en del klättring som säkras med borrbultar så är det den fina traditionella klättringen som lockar flest klättrare. Bohusgraniten lämpar sig nämligen mycket väl för att säkras med kilar och kamsäkringar. Om du skulle sakna någon klätterutrustning så är sannolikheten stor att du hittar vad du behöver på Tempo i Brodalen. Den lilla livsmedelsbutiken har nämligen ett förvånansvärt bra utbud av klätterutrustning. På Tempo kan du också köpa klätterguideboken och inträde till Bro Boulder - den fina klätterhallen som ligger granne med Villa Bro.

Kvalitetsäkrad klättring

Villa Bro samarbetar bland annat med de  auktoriserade klätterinstruktörerna Petter Åsander på Vertikalverket och Nils Ragnar ”Bobo” Gustavsson för att kunna erbjuda minnesvärda och säkra klätterupplevelser, både för nybörjare och erfarna klättrare. För Petters verksamhet se http://vertikalverket.se

Bobo är bland annat författare till instruktionsböckerna Stora boken om klättring och Avancerad klättring och repteknik. Läs mer på www.bergochhav.se. I filmen nedan får du träffa Bobo på en av Bohusläns fina klätterklippor.

 

 

Nybörjare eller erfaren? Vi erbjuder allt från prova på-klättring till guidad multipitch-klättring!

Prova på klippklättring

Prova på bouldering

Guidad klätterdag i grupp

Guidad klättring - egen guide

Klätterföredrag

Guidad klättervandring

 

Prova på klippklättring

Tycker du att klättring verkar spännande och vill prova själv? Under ledning av en erfaren instruktör har du chansen att prova att klättra uppför och/eller fira ner för en 20 meter hög klippvägg. Du får även veta lite mer om hur det går till att klättra uppför höga berg och hur man använder all specialutrustning. Detta är en halvdagsaktivitet som passar utmärkt för en grupp på 4-12 personer som inte har någon klättererfarenhet sen tidigare. Ni kör egna bilar till klippan (knappt 10 min från Villa Bro) där instruktören möter upp.

Tid: Aktiviteten tar cirka tre timmar, exempelvis klockan 9-12.
Övrigt: Lediga och oömma kläder, gymnastikskor eller kängor. Speciella klätterskor finns även att låna.
Pris: 590 kr/person (4-8 personer)
Boka: bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Prova på bouldering

Med bouldering menas klättring på låg höjd med tjocka madrasser under. Villa Bro ligger granne med Bro Boulder - en klätterhall som drivs av Bohusläns klätterklubb, se http://www.bohuskk.se/BROBOULDER/. För de som önskar är det möjligt att prova bouldering på egen hand men vi rekommenderar handledning första gången. I detta paket ingår en erfaren instruktör som går igenom klätterteknik och säkerhet så att klättringen blir både roligare och säkrare.

Tid: Aktiviteten tar cirka två timmar
Övrigt: De flesta personer med normal fysik kan prova bouldering. Träningskläder eller bekväma fritidskläder fungerar bra att klättra i. Klätterskor finns att låna.
Pris vid förfrågan. 
Boka:  bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Guidad klätterdag i grupp

Har du klättrat en del men känner att du inte har kunskap eller utrustning för att ge dig i kast med bohusklättringen på egen hand? Hyr då en erfaren guide som tar med er till lämpliga klippor och riggar topprep på fina leder så att ni kan klättra så mycket ni orkar. Guiden/instruktören kan även coacha er klätterteknik eller instruera i exempelvis ankarbygge om så önskas. All klätterutrustning som behövs får ni låna, om ni inte har egen. Denna aktivitet passar för grupper på 4-8 personer.

Tid: Heldag, exempelvis klockan 9-17
Pris: 790 kr/person (6-8 deltagare) eller 1090 kr/person (4-5 deltagare)
Boka: bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Guidad klättring - egen guide

Är du klättrare och vill utnyttja din tid i Bohuslän maximalt? En erfaren guide med god lokalkännedom ser till att du får klättra det finaste Bohuslän har att erbjuda. En guidad dag är perfekt för en till två personer som har kunskap att klättra som andreman/topprepsklättra eller ledklättra. Med en egen guide blir klättringen effektiv och det är möjligt att plocka de bästa lederna på flera olika klippor.

Tid: Heldag, exempelvis klockan 9-17
Pris: 2090 kr/person (2 deltagare), 3990 kr/person (1 deltagare)
Boka: bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Klätterföredrag

Hur går det egentligen till att klättra? Är Mount Everest alla klättrares mål? Vad är egentligen friklättring? Detta inspirerande föredrag med mycket bilder hålls av Nils Ragnar Gustavsson - författare till de två böckerna Stora boken om klättring och Avancerad klättring och repteknik. Klätterföredraget passar utmärkt för grupper från företag, organisationer eller kanske kompisgänget som själva helst håller sig på marken.

Tid: Föredraget tar cirka 1.5 timme men kan anpassas efter önskemål.
Pris: 3300 kr/föredrag
Boka: bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Guidad klättervandring

Villa Bro ligger på promenadavstånd från en av landets mest imponerande klätterklippor - Häller. Följ med en lokal klätterguide som berättar om klättring i Bohuslän i allmänhet och om klättringen på Häller i synnerhet. Guiden visar klätterutrustning, berättar om leder och svårighetsgrader och så vidare. Denna guidning ger helt enkelt en kittlande inblick i hur klättring går till, dock utan att behöva lämna marken.

Tid: Guidningen tar cirka två timmar.
Övrigt: Medtag kläder efter väder och bekväma skor för vandring på stigar och grusvägar.
Pris: 2500 kr/grupp
Boka: bobo@bergochhav.se
Telefon: 0707899111

Huvudmeny

Om oss
Aktiviteter
Boka nu
Våra rum
Kök & Bar
Möten och Coworking
Recycle Shop
Kontakta oss

Fler sidor

Sociala medier

Instagram